Werkwijze enneagram coachtraject

Een coachtraject gericht op persoonlijke ontwikkeling, start met een intake. Tijdens de intake verkennen we de vraag en bespreken we een passende werkwijze. Een veel voorkomende aanpak is, te starten met een enneagram-interview. Dat is een manier om snel een beeld te krijgen van drijfveren, basismotivatie en vaste gedragspatronen.

Afhankelijk van je wens, spreken we een aantal bijeenkomsten af van ongeveer 1,5 uur. Meestal krijg je na een bijeenkomst één of meer opdrachten mee om thuis aan de slag te gaan.

Voorbeelden van mogelijkheden:

Type-interview

Het Type-interview duurt ongeveer 1,5 uur. Daarin passeren een flink aantal vragen de revue. Na het interview zullen er één of twee typen overblijven waarin je je het meest herkent. Als vervolg hierop kun je via zelfstudie je type verder verkennen en vaststellen. Deze werkwijze kan voldoende zijn voor wie kennis wil opdoen over het enneagram, maar geen behoefte heeft aan begeleiding bij een coachvraag. Heb je een coachvraag dan is het type-interview een waardevol vertrekpunt voor het coachtraject.

Type-interview XL

Het uitgebreid type-interview bestaat uit drie bijeenkomsten van 1,5 uur. Je krijgt daarmee inzicht in je patronen en hoe je omgaat met zaken waar je in je (dagelijks) leven tegenaan loopt. In de eerste bijeenkomst houden we het type-interview en krijg je de opdracht om zelf te lezen over het type (of de types) waarin je je herkent. In bijeenkomst 2 bespreken we je bevindingen en kijken we naar subtypen en stress- en ontwikkelingslijnen. In bijeenkomst 3 stellen we doelen en formuleren we bijbehorende acties om zelf mee aan de slag te kunnen. We gebruiken daarbij evt. het enneagram als procesmodel. Wil je hiermee vervolgens verder aan de slag dan kun je kiezen voor een coachtraject.

Coachtraject

Een coachtraject bestaat meestal uit 5 tot 8 bijeenkomsten, twee- of driewekelijks. In de sessies van 1 á 1,5 uur gaan we gericht aan de slag met het herkennen en erkennen van je patronen in je dagelijkse leven. Je inzicht in ‘het waarom’ van je gedrag wordt groter en je komt weer in contact met je kwaliteiten en passies. Het lukt beter om gewoon jezelf te zijn, in je energie te zitten en de juiste keuzes te maken in werk en privé. Ook merk je wellicht al verbeteringen in de communicatie met anderen.