Opstelling in een groep

Inzicht in de verborgen dynamieken achter je vraag

“Wat een bijzondere, ontroerende, inspirerende, verbindende dag. Voor nu ben ik vooral heel erg blij en dankbaar voor alles wat ik heb kunnen ervaren. Ik heb de indruk dat er veel geopend is, dingen weer kunnen stromen, er iets op gang is gekomen. Ik ben verheugd dit de tijd te gaan geven om verder door te laten werken. Dankjulliewel voor jullie begeleiding. Voelde heel afgestemd en gelijkwaardig in het contact, jullie gaan mij in ieder geval absoluut zeker vaker zien als representant.” Leigh – vraagsteller 2023

Een opstelling geeft je inzicht in patronen die normaal gesproken verborgen blijven omdat ze zich in ons onderbewuste bevinden. Via opstellingen ontdek je hoe het leven van je voorouders een grote kan spelen bij actuele vragen in je huidige leven. Ook kan een opstelling je laten zien welke innerlijke dynamieken er spelen, bijvoorbeeld welk oud overlevingsmechanisme nog een een rol speelt en wat die rol is. Het laat je een oorsprong van het probleem zien bij een thema waar je in je leven telkens tegenaan loopt, of bij issues in je familie of relatie, de opvoeding van je kinderen, je gezondheid of in je werkomgeving. Je doet inzichten op en de opstelling werkt ook helend op een diep niveau. Of dat nu een loopbaanvraag is, een vraag over je gezondheid of een dilemma binnen je onderneming, een opstelling kun je inzetten voor het onderzoeken elke vraag.

Opstelling in een groep Je vraag wordt opgesteld met behulp van representanten. Dat zijn mensen die als ‘stand in’ de ervaring aangaan in jouw opstelling. Zij zijn als het ware een doorgeefluik van informatie uit jouw systeem. Familieopstellingen organiseer ik samen met Frida Derksema in Haaren en Veldhoven, zie agenda voor meer informatie.

Een thema laat zich cyclisch verwerken of helen. Je ruimt telkens een groter of kleiner laagje op. Een individuele opstelling kan helpen als voorbereiding op de groepsopstelling. Het kan de weg vrij maken voor een diepere laag.

“Sinds de opstelling heb ik het gevoel dat ik lichter leef. En ik merk ook veranderingen op, bijvoorbeeld dat een contact dat eerst stroef verliep, nu meer ontspannen is.”

Wat is een opstelling? >>

Agenda & aanmelden >>