Individuele opstelling

Elk zelfonderzoek kan het begin zijn van een nieuw verhaal

Een opstelling geeft je inzicht in patronen die normaal gesproken verborgen blijven omdat ze zich in  ons onderbewuste bevinden. Het is een methode waarmee je op zoek gaat naar de oorsprong van je vraag. Het kan je helpen bij het onderzoeken van een thema waar je in je leven telkens tegenaan loopt, of bij issues in je familie of relatie, de opvoeding van je kinderen, je gezondheid of in je werkomgeving. Ook voor het belichten van een actueel thema waar je nu in je leven tegenaan loopt, werkt een opstelling heel verhelderend. Of dat nu een loopbaanvraag is, een vraag over je gezondheid of een dilemma binnen je onderneming.

De opstelling zet je vraag of probleem in de context van het hele systeem waarvan je deel uitmaakt. Het legt de onderliggende dynamieken bloot tussen mensen en ook binnen in jezelf, dynamieken waarvan je je eerst niet bewust was. Deze dynamieken kunnen je beperken in het vorm geven van je eigen leven. Door ze aan het licht te brengen en te doorvoelen, kun je ze ‘overbodig’ maken. Daarmee creëert het nieuwe mogelijkheden in je leven.

Het principe en de werking van een individuele opstelling is hetzelfde als in een groep. Zie voor meer informatie >>

Hoe verloopt een individuele opstelling?

Nadat we je vraag hebben besproken, brengen we de situatie in beeld met behulp van poppetjes op tafel of met van grondankers. Deze staan symbool voor personen en aspecten uit je vraag. Het geeft vaak al nieuwe inzichten om dit verbeeld te zien. Door vervolgens af te stemmen op de poppetjes of op de vloerankers te gaan staan, kun je ervaren wat de situatie vanuit die positie met je doet.

Een sessie vindt plaats in Udenhout, duurt ongeveer 90 min en kost 95,- voor particulieren.

Als je werkgever betaalt, maak ik graag een offerte.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een afspraak. Mail naar astrid@hartsvraag.nl

“De opstelling heeft zoveel in beweging gebracht, ik zie grote verandering bij mijn kind”

           “Altijd het compromis opzoeken. Nooit mijn eigen visie verdedigen. Altijd die middenweg opzoeken en toegeven aan die ander. De tafelopstelling heeft mij inzicht gegeven waarom ik dit doe. Het heeft mij de kracht gegeven om te durven kiezen voor mijzelf. het heeft me rustiger en sterker gemaakt. En dat heeft een positieve invloed op mijn naaste geliefden. Dankjewel Astrid, jij hebt mij daarbij geholpen.” – Ine