Over mij

Rode draad in mijn leven is mijn onderzoekende natuur, nieuwsgierigheid naar alles wat er zich buiten en binnen mij afspeelt. Met verwondering heb ik gekeken naar verschillen tussen mensen en hoe een waarheid afhangt van door welke bril ernaar gekeken wordt. Maar wat bepaalt door welke bril iemand kijkt? En hoe komt iemand tot nieuwe inzichten waardoor de bril weer iets van kleur verandert? Via een studie Taal- en Literatuurwetenschap, werken als tekstschrijver, adviseur en docent is er steeds een beetje meer helderheid gekomen over het antwoord op mijn vragen. Opleidingen tot onderwijscoach en -daarna- enneagramcoach gaven een eerste echte verdieping. De grootste eye-opener was mijn kennismaking met energetisch en systemisch werk. Hoe we allemaal deel uitmaken van een groter geheel en onderhevig zijn aan dynamieken in familie, organisatie en maatschappij. Systemische wetmatigheden geven prachtige handvatten en een mooie basishouding: niets is wat het lijkt en alles is zoals het is. Hoe meer ik mij daarvoor kan openstellen, hoe meer ik kan betekenen voor mensen en organisaties.

Het werken met opstellingen heeft mij gegrepen als prachtig instrument om laagdrempelig en snel licht te laten schijnen op iemand’s hartsvraag en een ontwikkeling in gang te zetten. Het (spirituele) enneagram is en blijft een bijzonder instrument voor diep en grondig zelfonderzoek.

Opleiding & Ervaring >

Samenwerking

Sinds april 2022 organiseer ik samen met Frida Derksema opstellingen, workshops en procesgroepen. Frida is psycholoog, coach en opstellingenbegeleider sinds 2011. Wij hebben elkaar leren kennen via nascholing bij Inge Knoope. Later zijn we een systemische intervisiegroep gestart. Inge was degene die opperde of het niet iets voor ons was om samen opstellingenwerk in midden-Brabant op te starten. Dat zachte duwtje hadden we nodig en daar zijn we haar dankbaar voor.